29-05-2008

PIZ cursus bij Kasteel Vaeshartelt te Maastricht




Vorige week hebben we een heerlijke week aangeboden gekregen van de werkgever van Barend.



De locatie was snel bepaald, Maastricht. Kasteel Vaeshartelt. De cursus PIZ, wat staat voor Pensioen in Zicht. Odyssee is de organisatie die deze cursus aanbied. Eigenlijk wisten we niet zo goed wat we van deze week moesten verwachten. Tenslotte hebben Barend en ik beide geen probleem met het invullen van onze vrije tijd. Echter de week heeft ons meer gebracht dan we hadden kunnen vermoeden. Gastvrijheid staat hoog in het vaandel van Odyssee en ook van kasteel Vaeshartelt, waar Odyssee tevens de eigenaar van is. Een prachtig kasteel, aangepast aan de moderne tijd, zonder aan het verleden voorbij te gaan. Maandagmiddag werden wij en de andere 10 stellen verwelkomt in het kasteel met een heerlijke kop koffie. Dit was het begin van een op culinair gebied enorme verwenweek. Uitgebreid ontbijtbuffet, heerlijke themalunches en als klapstuk een heerlijk 3-gangen diner iedere dag. En als echte snoeper was ik aangenaam verrast met de overal aanwezig snoeppotten waarvan iedereen dankbaar gebruik maakte.



En nu denkt iedereen, dus mooie locatie en lekker eten allah, maar de cursus?
Ook daarvoor alleen maar lovende woorden. Hetty Bruls, onze vaste cursusleidster heeft ons een week bezorgd waar iedereen nog wel eens aan terug zal denken. Op een heel ontspannen en gezellige wijze zijn wij door de week heen een aardige stap verder gekomen wat we van onze pensionering kunnen verwachten. Valkuilen zullen dus bij deze deelnemers niet zo snel voorkomen. Mochten we er toch invallen, dan hebben we een ieder geval nu een touwladdertje aangeboden gekregen om er weer snel uit te krabbelen. Wat te denken van interessante uitleg over testamenten en schenkingen door een notaris, een arts die ons even met beide op de grond zette ten aanzien van gezondheid en hoe wij zelf verantwoordelijk zijn ervoor. Zeer praktische informatie ook over prostaatklachten, botontkalking, overgewicht etc. Ook de yogales was heel leerzaam en werd gepresenteerd door een ontzettend aardige vrouw.
Je denkt alles al te weten, maar op deze cursus hebben we dus aardig wat bijgeleerd. Ook het uitwisselen van allerlei bezigheden als vrijwilligerswerk, hobby.s etc. zijn zeer uitgebreid aan bod gekomen. Al met al een week die zeker is aan te raden voor iedereen, ongeacht of je denkt geen valkuilen te kunnen verwachten, want ze zijn er.........

Mocht iemand verdere informatie ove deze cursus willen hebben, kijk dan eens op de site van Odyssee waar alle info en brochures aan te vragen zijn. En de cursus kan in principe door iedere werkgever worden aangeboden aan personeel die de pensioengerechtige leeftijd bijna bereikt heeft.


Website Odyssee groep: http://www2.odyssee.nl/





3 opmerkingen:

Unknown zei

OH what a place, a fairytale, I'd like to walk along under these big trees and by the pond,
love
Andrea

Cynthia zei

Very cool!!

Anoniem zei

veel geleerd